Το Φονικό Κουνέλι μοιράζει σπάνια δώρα!

Enter the rabbit's lair...

Το Φονικό Κουνέλι μοιράζει σπάνια βιβλία δώρα!

Γράφω με τρεμάμενα απ’ τη συγκίνηση χέρια. Ήταν μια αποστολή για την οποία άξιοι συνεργάτες έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Μα τα κατάφερα – και πλέον βρίσκονται στην κατοχή μου σπάνια βιβλία που δεν είχαν δει ποτέ το φως της μέρας, καταχωνιασμένα στα άδυτα απόκρυφων βιβλιοθηκών, σκαμμένων στα βάθη της γης, περιχαρακωμένα στα υποχθόνια διαμερίσματα του Βατικανού, του Λευκού Οίκου, του Ταζ Μαχάλ, της οικογενειακής ταβέρνας «Σπαρταριστό Σκουμπρί» και αλλού. Οι συνεργάτες μου εισχώρησαν στα συγκεκριμένα άδυτα παίζοντας στα ζάρια τη ζωή τους – δίχως μάλιστα να έχουν στείλει πριν το αναγκαίο SMS μετακίνησης, επομένως το ρίσκο ήταν διπλό: ποια δικαιολογία εξόδου θα έδιναν αν τους έπιαναν; «Ήρθα στα μπουντρούμια του Βατικανού για να κάνω γυμναστική»; Σπάνια βιβλία τα οποία ΜΟΙΡΑΖΩ ΣΕ ΣΑΣ, ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. Ω, τύχη!

Είκοσι εννιά σύμβουλοι με είχαν προτρέψει από καιρό να αξιοποιήσω τις τεχνικές του marketing, ώστε να μεταλαμπαδεύσω το περιεχόμενο της σελίδας μου σε μεγαλύτερα ποσοστά κόσμου. «Δώσε δώρα στο κοινό!», μου έλεγαν – και εγώ τους περιφρονούσα αντιτάσσοντας: «αυτή εδώ η σελίδα δεν είναι εμπορική!». Όχι πια, όμως. Έβαλα μυαλό. Θέλετε δώρα; Θα έχετε δώρα! Με μια προϋπόθεση: αυτά τα δώρα θα συνιστούν σήμα κατατεθέν του Κουνελιού και δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού.

Ακολουθεί η λίστα με τα υποψήφια δώρα. Στο τέλος παρουσιάζω τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε, ω τυχεροί αναγνώστες, να μπείτε στην κλΗΡΩΤΙδα (με κεφαλαία, πάντα μπέρδευα αυτή τη λέξη με μια άλλη) για να τα κερδίσετε.

ΤΑ ΔΩΡΑ

1 – “Το Ρετιρέ”, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι. Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου «Το Υπόγειο», που έμεινε αδημοσίευτη – ως τώρα. Περιγράφεται ένας χαρακτήρας που κατοικεί στην κορυφή ενός πανύψηλου κτιρίου, απολαμβάνει τον ήλιο, κοιτάζει τον κόσμο αφ’ υψηλού και γενικά νιώθει πολύ γαμάτα με τον εαυτό του. Έκταση μυθιστορήματος: μια σελίδα (ο συγγραφέας δεν είχε πολλά να γράψει).

2 – “Η Αλίκη Στη Θυρίδα Της Τράπεζας”, του Λιούις Κάρολ. Η Αλίκη μεγάλωσε και έπιασε δουλειά σε μια τράπεζα. Περιγράφονται καθημερινές συνομιλίες για ομόλογα, καταθέσεις, αποταμιεύσεις, λογαριασμούς, πιστωτικές και λοιπά σουρεαλιστικά σκηνικά.

3 – “Ταξιδεύοντας: Πίσω Μπαλκόνι”. Από τα χαμένα ταξιδιωτικά βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη, εξαιρετικά επίκαιρο για τις μέρες της πανδημίας.

4 – “Το Πρώτο Μου Καρδιοχτύπι – Μια Ρομαντική Αφήγηση Νεανικού Έρωτα”. Του Μαρκήσιου Ντε Σαντ.

5 – “Αχιλλέας”, αδημοσίευτο έργο του Τζέιμς Τζόυς. Σε έκταση δυο χιλιάδων σελίδων περιγράφονται δέκα ολόκληρα λεπτά από την παραμονή του Αχιλλέα στη σκηνή του, ενώ περίμενε με αγωνία να επιστρέψει ο Πάτροκλος.

6 – “Πως Έχασα Κι Άλλο Χρόνο Αναζητώντας Τον Χρόνο Που Χάθηκε”. Του Μαρσέλ Προυστ.

7 – Η τσατσάρα του Κορνήλιου Καστοριάδη.

8 – “Η Εκδίκηση του Κότσυφα”, της Χάρπερ Λη. Συνέχεια στο “Όταν Σκοτώνουν Τα Κοτσύφια”.

9 – “Περιμένοντας τον Γκοντό, νο. 2”. Η συνέχεια του περίφημου θεατρικού του Σάμιουελ Μπέκετ – με μόνη διαφορά πως εξελίσσεται στη σύγχρονη εποχή. Οι δυο πρωταγωνιστές περιμένουν τον Γκοντό στο παγκάκι, ο Γκοντό εξακολουθεί να μην κάνει την εμφάνισή του… μέχρι που αποφασίζουν να τον πάρουν τηλέφωνο στο κινητό. «Έλα, Γκοντό; Που είσαι ρε. Σε περιμένουμε τόση ώρα!» «Ωχ, με πήρε ο ύπνος, ρε παιδιά! Καλά που με πήρατε – ας είναι καλά τα κινητά τηλέφωνα. Έρχομαι αμέσως!»

(η αλλιώς: πως η τεχνολογία σκοτώνει τη λογοτεχνική έμπνευση)

10 – O άγνωστος (μέχρι σήμερα) ένατος τόμος από τον “Μέγα Ανατολικό” του Ανδρέα Εμπειρίκου. Έχοντας εξαντλήσει κάθε πιθανή μορφή σεξουαλικού οργίου στους προηγούμενους εφτά τόμους, ο συγγραφέας τώρα συμπεριλαμβάνει και σεξ και εξωγήινους (είχαν αποβιβαστεί στο υπερωκεάνιο και κατέγραφαν με ενδιαφέρον τις συνήθειες των γήινων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τόμων, μέχρι που αποφάσισαν να συμμετέχουν στο γλέντι). Γιατί ο έρωτας δεν έχει όρια.

11 – “Ταξίδι Στην Άκρη Του Ουράνιου Τόξου”, του Σελίν. Από τον καιρό που ο Σελίν έγραφε παιδικά μυθιστορήματα. Εδώ περιγράφονται οι ιστορίες ενός παιδιού που πήγε με το ζόρι στον πόλεμο, δραπέτευσε στην τροπική Αφρική, πούλησε την εργασιακή του δύναμη στα εργοστάσια της Φορντ και άλλα όμορφα. Στην πορεία το βιβλίο βγήκε πολύ σκοτεινό, κρίθηκε ακατάλληλο για παιδικό μυθιστόρημα – και ο Σελίν εργάστηκε πάνω σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο: “Ταξίδι Στην Άκρη Της Νύχτας”.

12 – “Τρικυμία”, του Ουίλιαμ Σεέκξπιρ. Εδώ η πρωτοτυπία δεν έγκειται στο βιβλίο (πρόκειται για τη γνωστή “Τρικυμία”), μα στην καταγραφή του ονόματος του συγγραφέα. Επιτέλους, λύνεται το μεγάλο και ουσιώδες δίλημμα που διήρκεσε δεκαετίες και απασχόλησε φανατικά κριτικούς και αναγνώστες, καταλήγοντας συχνά σε αιματηρές (μα πάντα ουσιώδεις) διαμάχες: πρέπει να τον γράφουμε Σαίξπηρ ή Σέξπιρ; Το βιβλίο αυτό επαναστατεί, καταλήγοντας στο όνομα Σεέκξπιρ – και άντε παρατήστε με.

13 – “Οδηγίες Για Δημόσιες Υπηρεσίες Προς Ναυτιλλόμενους ”. Του Φραντς Κάφκα.

14 – “Η Δίκη Στην Εποχή Του Covid”. Ξανά, του Φραντς Κάφκα. Ένας άνθρωπος δικάζεται αγνοώντας τον λόγο. Βγήκε έξω δίχως να φοράει τη μάσκα; Ξέχασε να συμπληρώσει τον σωστό κωδικό στο SMS; Παρεξηγήθηκε γιατί στάθηκε όρθιος έξω από ένα φαγάδικο, προκειμένου να ισιώσει το καπέλο του – και τον συνέλαβαν κατόπιν απαγόρευσης στησίματος σε ορθάδικα; Κανείς δεν ξέρει… και κανείς ποτέ δεν μαθαίνει!

15 – “Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα Του Είναι Παραδέρνοντας Σαν Θυμίαμα Εξιλαστήριων Παλινδρομήσεων”. Του Μίλαν Κούντερα. Πρόκειται για το γνωστό βιβλίο, δοσμένο με έναν περισσότερο πολύπλοκο τίτλο – ώστε να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους απανταχού παίχτες του γνωστού ομαδικού παιχνιδιού της «Παντομίμας» (ως γνωστόν το συγκεκριμένο βιβλίο του Κούντερα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε παιχνίδια παντομίμας με θέμα κινηματογραφικές ταινίες).

16 – “Αγγίζοντας Το Πλοκάμι Σου”, του Χ. Φ. Λάβκραφτ. Τον καιρό που πειραματιζόταν με τρυφερά αισθηματικά διηγήματα. Δεν του βγήκε.

17 – “Το Υπερεγώ”, του Στίβεν Κινγκ. Και νόμιζες πως «Το Αυτό» ήταν τρομακτικό!

18 – “Ο Συμβιβασμένος Άνθρωπος”, δοκίμιο του Αλμπέρ Καμύ. Παράξενο βιβλίο, αντί για κείμενο περιλαμβάνει αποκόμματα από τηλεοπτικούς οδηγούς, εφημερίδες, αποδείξεις αγορών, φορολογικές δηλώσεις, εργασιακές συμβάσεις, διαφημιστικές αφίσες, selfies – ενώ στη μέση του βιβλίου δεσπόζει ένας ανοιχτός καθρέφτης, όπου ο αναγνώστης βλέπει τον εαυτό του να καθρεφτίζεται. Άγνωστο γιατί.

19 – “Ο Ακροδεξιός Των Δύο Κόσμων”, της Ούρσουλα Λε Γκεν. Η αφήγηση ενός ακροδεξιού που κινείται μεταξύ δύο κόσμων του μακρινού μέλλοντος: ο ένας είναι παραδομένος στις αρχές του φασιστικού ολοκληρωτισμού και ο άλλος στις αρχές του πιο ακραίου καπιταλιστικού εμπορίου. Και για δες – αισθάνεται σαν στο σπίτι του τόσο στον έναν, όσο και στον άλλο κόσμο! Συμπληρώνουν τέλεια ο ένας τον άλλον. Dispossessed no more.

20 – «Το 1984 Σε Ήχους», του Τζορτζ Όργουελ. Προφητικό βιβλίο, περιλαμβάνει στίχους και παρτιτούρες για τραγούδια που έμελλε να γίνουν μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Τραγούδια όπως: “What’s Love Got to Do with It” της Tina Turner, “Jump” των Van Halen, “I Just Called to Say I Love You” του Stevie Wonder και “Girls Just Want To Have Fun” της Cyndi Lauper. Τώρα ξέρουμε ποιος υπήρξε ο αυθεντικός στιχουργός και συνθέτης τους.

21 – “Το Έπος Του Τομ Μπομπαντίλ”. Μια επική τριλογία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στον χαρακτήρα του Τομ Μπομπαντίλ. Και τώρα πια μπορούν να δικαιωθούν οι φίλοι που κριτίκαραν την κινηματογραφική μεταφορά του “Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών”, λέγοντας λόγια όπως: «δε λέω, καλές οι δέκα και βάλε ώρες της ταινίας, με τις έξτρα σκηνές που διαρκούν μισή ώρα η καθεμιά και όλα… μα Τομ Μπομπαντίλ δεν έχει!»

22 – “Η Μαντάμ Μποβαρύ Σήμερα”, των δισέγγονων του Γκυστάβ Φλωμπέρ. Η κυρία Μποβαρύ των καιρών μας είναι μια απελευθερωμένη γυναίκα, φέροντας στις αποσκευές της τρία περήφανα διαζύγια και χωρίζει δίχως ενοχές με συνοπτικές διαδικασίες στέλνοντας ψυχρά και αποστασιοποιημένα sms: “μωρό μου, σόρρυ, μα έχω βρει καλύτερο αγόρι”. Κάποιες φορές νιώθει μοναξιά – μα δεν το παραδέχεται.

23 – “Ύμνοι Στον Επουράνιο Σωτήρα”, του Ουίλιαμ Μπλέικ. Πρώιμα ποιήματα και εικονογραφήσεις του Μπλέικ αφιερωμένα στη χριστιανική λατρεία, κατάλληλα για ψαλτήρια και σχολικά βιβλία θρησκευτικών. Του Μπλέικ όμως δεν του άρεσε – κάτι έλειπε από τη συνταγή, έμοιαζε υπερβολικά μονοδιάστατη, υπερβολικά άγευστη. Μέχρι που κατάλαβε τι λείπει. Άνοιξε τη χύτρα, πρόσθεσε μέσα μια σεβαστή δόση διαβόλου, πάντρεψε τον παράδεισο με την κόλαση και βρήκε τον εαυτό του.

24 – “To Βιβλίο Των Φανταστικών Πολιτικών Ζώων”, του Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Περιγράφονται μυθικά και ανύπαρκτα πολιτικά ζώα από όλον τον κόσμο, όπως: ο πολιτικός που τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις, ο πολιτικός που δεν σκέφτεται πρώτα τη βολή του, ο πολιτικός που δεν στέλνει τα παιδιά του στο εξωτερικό, ο πολιτικός που δεν καταφεύγει σε λαϊκισμούς, ο πολιτικός που δεν συνιστά ένα κατασκεύασμα των media, ο πολιτικός που δεν χρηματοδοτείται από ομίλους συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, και, τέλος, ο πολιτικός που έχει φαντασία.

25 – “Τάδε Έφη Ζαρατούστρα Στο Facebook”. Του Φρίντριχ Νίτσε. Οι καιροί έχουν αλλάξει και ο Ζαρατούστρα χρειάζεται να εκμεταλλεύεται τα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να ακουστεί ο πύρινος λόγος του. Facebook, Instagram και – αλίμονο – ακόμα και αυτό το «τικ τοκ». Γράφει και δημοσιεύει αναρτήσεις οι οποίες πασχίζουν να προβληθούν εντός ενός News Feed παραδομένο σε μια συλλογική ομοβροντία μοιραίων selfies, φωτογραφιών με πιασάρικες λεζάντες, εικόνων με τοπία και διάφορα άλλα σχετικά. Μα όλα μπορούν να επιτευχθούν αρκεί να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό για διαφημίσεις – και ο λόγος του να εξαπλωθεί στα ανυποψίαστα πλήθη. Πάντως ο Ζαρατούστρα δεν πτοείται και χαμογελά αινιγματικά. Βρισκόταν πάντα πέρα από την εποχή του. «Δέστε, σας φέρνω τον Υπεράνθρωπο!»…

Για να κερδίσετε ένα από τα βιβλία της αρεσκείας σας δεν έχετε παρά να στείλετε ένα απλό SMS στο 111kouneli3456, συμπληρώνοντας τον αριθμό του βιβλίου και το ονοματεπώνυμό σας, καθώς και τον λόγο που το επιθυμείτε (ο οποίος θα περάσει κατόπιν από σχετική επιτροπή έγκρισης και, εν συνεχεία, θα σας σταλεί SMS με την ένδειξη «ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ» ή «ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ». Στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστεί να καταβάλλετε πρόστιμο). Έπειτα, προκειμένου να παραλάβετε το επιθυμητό βιβλίο, θα χρειαστεί να το πιστέψετε πραγματικά. Μιλάμε για αληθινή πίστη ε. Να το πιστέψεις όσο δεν πίστεψες ποτέ σου – να το πιστέψεις περισσότερο και από τον Άι Βασίλη, να ανέβεις στην ταράτσα του σπιτιού σου και να φωνάξεις «ΠΙΣΤΕΥΩ». Τέλος, εφόσον όλα πάνε καλά, θα λάβετε το βιβλίο στη διεύθυνσή σας – την οποία διεύθυνση συμπληρώνετε με ξεχωριστό SMS σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δώσουμε κάποια άλλη φορά.

Μια παρουσίαση (;) από το Φονικό Κουνέλι

 

Tags: , , , , , , , , ,

14 Responses

  1. Φεβρωνια says:

    Ένα έχω να πω πρώτον μπερδευτηκα τι αριθμός για sms είναι αυτός ήξερα μόνο τα πενταψηφια και δεύτερον ( δύο ήταν τελικά)” πιστεύω” και θα ήθελα το δώρο μου 🥰 της Ούρσουλα Γκερεν τον αριθμό 19 δηλαδή. Να είσαι καλά. Αστειεύομαι κι έχει και παγωνιά.😊Κι ευχαριστούμε έτσι κι αλλιώς!

    • Σε ξεχωριστές καταστάσεις αρμόζουν ξεχωριστοί αριθμοί! Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους εξάλλου. Ένα #19 για τη Μεγάλη Τυχερή Κλήρωση, λοιπόν! Κι εγώ ευχαριστώ. 🙂

  2. Καλησπέρα αγαπητέ φίλε. Έχω καιρό να απολαύσω το σπιτικό αλλά και τις δημιουργίες σου. Αποκτώ λοιπόν ξανά επαφή εδώ σε έναν χώρο που σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα.
    Να είσαι καλά.

  3. CatNap says:

    Μόλις εκανα την εγγραφή μου, θέλω πολύ το #21 με τον Τομ Μπομπαντιλ αν και νομιζω δεν έχω ελπίδες, ΠΙΣΤΕΥΩ ομως στο φονικό κουνέλι ότι ισως και να με προτιμήσει. Διότι εξηγώ στη βαφτισημια μου που πρόσφατα διαβασετην αυθεντική “Αλικη”,του καρολ κι οχι του Ντίσνεϊ, η οποία επιμένει οτι φταίει το κουνέλι που την παρέσυρε μικρό κορίτσι, πως το κουνέλι εκανε απλά τη δουλειά του κι η Αλικη αν ήθελε ας καθοταν στ αυγά της…στην τελική ηταν και τυχερή, το κουνέλι θα μπορούσε να ηταν και φονικο!😁😎😅… όπως και να ‘χει, καλή μου αρχή με τα news letters σου…😊

    • Έκανες πολύ καλά που της εξήγησες, μια που εύκολα γίνονται παρεξηγήσεις! Ο συγκεκριμένος Κούνελος, εξάλλου, τυχαίνει να είναι συγγενής μου και μπορώ να επιβεβαιώσω από πρώτο χέρι (ή πρώτο κουνελοπόδαρο) πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάει στη δουλειά του και να μην αργήσει – ας πρόσεχε η μικρή. Και επειδή γράφτηκες και μου ευχήθηκες για τα Newsletter, θα προσθέσω μερικούς έξτρα λαχνούς στην κλήρωση για σένα, ειδικά για το βιβλίο με τον Τομ Μπομπαντίλ!

  4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ says:

    Αν και λατρεύω τον Καμύ (καμιά φορά με δυσκολεύει, βέβαια), το 19 μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον. ΠΙΣΤΕΥΩ κιόλας ότι έχει φτάσει στην πόρτα μου! Σας ευχαριστώ!

  5. Αλέξανδρος says:

    Ως λάτρης του Κάφκα, ένα από τα 2 βιβλία του βρίσκεται ήδη στην πόρτα μου! Χθες κατάφερα να βγω στην ταράτσα και να φωνάξω, ευτυχώς είχε υπέροχη μέρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *