1.282 Λογοτεχνικά Αποσπάσματα (ως τώρα)

Enter the rabbit's lair...

Μέρος από τη λίστα του Κούνελου με τα υποψήφια προς ανάρτηση συγκεντρωμένα λογοτεχνικά αποσπάσματα

Αυτή εδώ η παράξενη εικόνα παρουσιάζει μέρος από μια καταγεγραμμένη λίστα σε Εξέλ – είναι μια μεγάλη, πολύ μεγάλη λίστα, γεμάτη ονόματα και αριθμούς και χρώματα. Και αυτή η πολύ σημαντική λίστα συνιστά ένα μέρος από εκείνα με τα οποία απασχολούνταν ο υπογράφων Κούνελος τους τελευταίους δύο μήνες, καταχωνιασμένος στο Λαγούμι του.

Εδώ είναι καταγεγραμμένα όλα τα λογοτεχνικά αποσπάσματα που έχω συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, μεταφέροντάς τα λέξη προς λέξη μέσα από τα βιβλία τους, ταξινομημένα ανά συγγραφέα, τίτλο βιβλίου, τίτλο αποσπάσματος και σειρά κατάταξης. Όλα μαζί τα αποσπάσματα έχουν μεταφερθεί σε ένα μεγαααλο αρχείο Word. Τα μικρότερα σε έκταση καταλαμβάνουν μία-δυο παραγράφους και τα μεγαλύτερα καλύπτουν άφθονες σελίδες.

Για πόσα αποσπάσματα μιλάμε συνολικά; Λοιπόν, έχουν καταγραφεί ως τώρα… 1.282 λογοτεχνικά αποσπάσματα, που καλύπτουν 1.721 σελίδες Word και αριθμούν 519.342 λέξεις. ΚΑΘΕ ΕΝΑ από αυτά τα αποσπάσματα αντιστοιχεί σε μια πιθανή ανάρτηση, εδώ ή στη σελίδα του Facebook. Τα 1.282 αποσπάσματα, λοιπόν, ισοδυναμούν με 1.282 πιθανές αναρτήσεις!

Αν λοιπόν ανεβάζω ένα κείμενο ανά τρεις ημέρες, τότε (χμ, μέθοδος των τριών), το σύνολο αυτών των αποσπασμάτων θέλει 3.846 μέρες εκ μέρους μου για να το μοιραστώ! Αν λοιπόν ένας χρόνος περιλαμβάνει 364 μέρες, οι 3.846 μέρες αντιστοιχούν σε (ωχ, ωχ)… δέκα χρόνια και μισό!

Με λίγα λόγια, αγαπητοί, έχω συγκεντρώσει βιβλιογραφικό υλικό για την… επόμενη ΔΕΚΑΕΤΙΑ! Και αυτό μένοντας μόνο στο κομμάτι που αφορά λογοτεχνικά αποσπάσματα… σκέψου εδώ να συμπεριλάβουμε άλλου τύπου κείμενα, σαν αυτά που ανεβάζω, με θέματα κινηματογράφου, μουσικής, αφιερώματα ή κείμενα δικά μου. Για να μην αναφέρω τα αποσπάσματα από νεότερα βιβλία που θα έχω διαβάσει στο μεταξύ. Και αν μάλιστα είμαι ενεργός όχι 12 μήνες το χρόνο (που ποτέ δεν συμβαίνει), μα 9 ή 10, τότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έχω συγκεντρώσει υλικό για 15-20 χρόνια τουλάχιστον!

Καλά να είμαστε, με άλλα λόγια, και από υλικό για διαδικτυακές κουβέντες έχουμε άφθονο…!

Μην ανησυχείτε πάντως – τα έχω κάνει back up όλα αυτά. Δεν παίζουμε με κάτι τέτοια!

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως… ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε πάλι να τα λέμε εδώ μέσα. Σα να αρχίζει να πέφτει και η θερμοκρασία, επομένως, ναι – είναι η ώρα που ο κούνελος ξεμυτίζει πάλι απ’ το λαγούμι του!

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *